Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Dé sleutel tot succesvol recruitment: flexibiliteit

Ben jij 24/7 beschikbaar voor je relaties? Als we bij LEF Recruitment en LEF Green iets geleerd hebben in de afgelopen vier maanden is het dat flexibiliteit de sleutel tot succesvol recruitment is. We lieten routines achter ons en startten opnieuw.

Toen het coronavirus aanklopte en halverwege maart de ‘intelligente lockdown’ in gang werd gezet, werd iedereen aangeraden om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Het kantoorleven hield opeens op met bestaan. We zeiden gedag tegen de kantooruren en maakten plaats voor een werkplek binnenshuis. Ook dat is flexibel zijn: je zorgt ervoor dat je je houding en opvattingen aanpast naar de situatie. Je moet creatiever zijn en in het geval van een ‘intelligente lockdown’ snel kunnen schakelen. We deden het allemaal vanuit huis, soms zelfs vanaf de keukentafel.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Een nieuw normaal?

We werken nog steeds zo, zelfs nu het nieuwe normaal meer vorm krijgt. Waar we eerst alleen de mogelijke nadelen van thuiswerken zagen, zien we, omdat we eigenlijk geen keuze hadden, nu met name de voordelen.

Iedereen werkt flexibel en vanuit huis, kantoor en de locatie van onze relaties. Dat vergt een hoop inlevingsvermogen. Als de relatie of kandidaat erom vragen om na kantoortijd met hen te werken, dan doen wij dat. Wij luisteren naar wat onze relatie nodig heeft en onze kandidaat zoekt. Zo schuiven wij graag aan bij het (digitale) sollicitatieproces als daar de behoefte aan is, ook al starten die gesprekken pas om 18.00 uur.

Een andere manier van werken

Flexibiliteit is niet alleen handelen buiten de gebaande paden. Het is een andere manier van werken. Als werkgever kijk je naar het profiel voor een nieuwe collega. Soms moet je het profiel loslaten om erachter te komen of deze nog steeds relevant is, om erachter te komen wie je nou écht zoekt als nieuwe collega. En past degene die je nu zoekt ook nog in jouw plan voor de komende vijf jaren? Je (toekomstige) collega’s moeten mee evalueren met de tijd. Net als wij.

De andere kant van je flexibel opstellen sluit aan bij het recruitmentproces. Wij weten dat goede kandidaten nog steeds schaars zijn, daarom zijn wij er voor hen op het voor hen meest gewenst moment. We nemen de kandidaat mee in zijn of haar ambitie en beoordelen of de stap die hij gaat zetten matcht met de vraag van onze relatie. Deze flexibele kijk en houding zorgt juist voor de garantie van een duurzame en goede match.

Nieuwe mentaliteit

Deze tijd vraagt niet meer om een 9-tot-5-mentaliteit. We moeten mensen niet meer in het ouderwetse ‘kantoortijden-hokjes’ plaatsen of denken aan de kantooruren van toen. Het kantoorleven zoals we die kennen met de standaard werkuren zijn voorbij. Daarom is flexibiliteit de sleutel tot succesvol recruitment.

Over Joris

Als oprichter van LEF Recruitment en Expert in Recruitment, durf ik te stellen dat recruitment mijn grootste passie is. Daarnaast ben ik medeoprichter van LEF Green en het platform Jobstoryz. Ik heb een kraakhelder doel voor ogen: We treden buiten de gebaande paden met betrekking tot recruitment, werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef op onze eigen manier vorm.

Meer trends & ontwikkelingen