Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Thema's

De wervingscampagne bij jouw vacature

De eerste stappen binnen het recruitmentproces zijn gezet. De personeelsbehoefte is in kaart gebracht. Er is nagedacht over het werkgeversmerk. De juiste profielen zijn samengesteld en de vacature is gepubliceerd. Maar… hoe nu verder? Wij zijn van mening dat het onderdeel werving binnen een recruitmentproces ook marketing is. De volgende stap gaat over het opzetten van de wervingscampagne bij jouw vacature.

Met het opzetten van een wervingscampagne ga je aan de slag met werven van kandidaten die de open positie binnen jullie bedrijf kunnen invullen. Het is alleen wel belangrijk dat jullie geen algemene wervingscampagne opzetten. Het bedrijf heeft niets aan een overschot aan reacties als die kandidaten niet gedetailleerd aansluiten op het wervingsprofiel. Investeer daarom liever tijd in het opzetten en uitvoeren van een gerichte wervingscampagne, waarbij kwaliteit het belangrijkste doel is.

Door een gerichte wervingscampagne in te zetten bij de invulling van een vacature, zorg je niet alleen dát er kandidaten reageren – maar dat vooral de juiste kandidaten op jullie vacature reageren. Met onze checklist ga je een goed voorbereide wervingscampagne tegemoet.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer thema's