Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Thema's

Een aansprekend wervingsprofiel

Aan de achterkant is al behoorlijk wat werk verricht voor het creëren van een vacature. Vanuit daar ontstaat ook een wervingsprofiel. Een aansprekend wervingsprofiel is meestal het eerste contactmoment met een kandidaat. Daarom is het van groot belang dat een wervingsprofiel goed geschreven is.

Een aansprekend wervingsprofiel kent een aantal belangrijke onderdelen om de ideale kandidaat te bereiken, te betrekken en te enthousiasmeren voor een reactie op de desbetreffende vacature.

Een wervingsprofiel start met de juiste functienaam. Een functienaam die bekend is onder de doelgroep die jullie willen bereiken. Zo weet de lezer direct wat voor vacature er uitstaat en wat de functie-eisen zijn. Vervolgens bouw je het wervingsprofiel op met een pakkende introductie. Dit is een samenvatting van de belangrijkste onderdelen van de vacature.

Ben je benieuwd hoe je de rest van jullie wervingsprofiel excellent vormgeeft? Met ons voorbeeld van een goed wervingsprofiel geven we jou de juiste tool om zelf een geschikt wervingsprofiel op te stellen.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer thema's