Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Thema's

Een compleet functieprofiel

Een wervingsprofiel zet je in tijdens de werving van kandidaten. Een functieprofiel is daarentegen specifiek voor het bedrijf en/of de afdeling. Het is belangrijk dat een functieprofiel compleet is. Daarmee bedoelen we dat alle relevante informatie voor een functie moet terugkomen in het complete functieprofiel.

Een functieprofiel is een samenvatting van het takenpakket van de gezochte medewerker. Het functieprofiel maakt duidelijk welke taken er bij een functie horen, hoe deze uitgevoerd moeten worden en wat de eisen voor de functie zijn. Met de eisen voor een functie bedoelen we bijvoorbeeld de gewenste kennis of ervaring van een kandidaat. Dit is voor intern gebruik.

Het opstellen van een compleet functieprofiel is een aandachtige klus. Hoe meer tijd je steekt in het opstellen van het juiste functieprofiel, hoe beter je de wensen voor deze functie kan communiceren in de vacature en tijdens de wervingscampagne. Met onze tool hebben we een handig voorbeeld gemaakt dat je kan gebruiken tijdens het opstellen van een functieprofiel.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer thema's