Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Thema's

Een personeelshandboek opstellen

Zodra je op het punt staat een arbeidsovereenkomst te ondertekenen, ontvang je een cao. Cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Daarmee is de cao een collectieve afspraak die binnen een bepaalde sector geldt. Een cao sluiten meerdere werkgevers af in overleg. Je ontvangt dus een arbeidsovereenkomst en cao, maar er is nog iets. Een bedrijf biedt zo mogelijk ook een personeelshandboek aan. Om dat te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe je dan zo’n personeelshandboek kan opstellen.

Het personeelshandboek is een handboek met alle bedrijfsregels. Het kan zo zijn dat in de arbeidsovereenkomst verwezen wordt naar het personeelshandboek. In het handboek vindt een kandidaat bijvoorbeeld hoe hij/zij verlof aan kan vragen of hoe ziektemeldingen geregeld worden binnen het bedrijf.

Daarnaast kan een bedrijf in een personeelshandboek bepaalde waarden en normen van het bedrijf opnemen. Wat is er belangrijk? Aan welke regels dienen werknemers zich te houden? Dit kan bijvoorbeeld gaan over het gebruik van een mobiel tijdens werkuren. Zelf aan de slag met het maken of verbeteren van het personeelshandboek? We begeleiden je stap voor stap met onze tool bij het opstellen van een personeelshandboek.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer thema's