Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 25 – juni 2021: curriculum future, transparante communicatie en meer

Gaan we het cv als belangrijkste selectiemiddel vervangen? Vervangen voor een document dat meer gericht is op de toekomst in plaats van het verleden? Het zou zomaar kunnen met een curriculum future. De grootste irritaties van kandidaten ontstaan meestal door een gebrek aan communicatie tijdens de sollicitatieprocedure. Daarom hebben we een nieuw thema online geplaatst, waarin we je uitleggen hoe je een transparante sollicitatieprocedure kan realiseren met de inzet van de communicatiedriehoek. Dit en nog meer trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied!

Werving trend: het curriculum future groeit in bekendheid

Oprichter Joris Verhoeven schreef voor Expert in Recruitment al een uitgebreid blogartikel over het curriculum future. Vanuit persoonlijke titel schreef hij nog een artikel, waarin hij uitlegt hoe je het curriculum future inzet tijdens de vacature. Zijn artikelen werden opgepikt door een redacteur van Werf&, een van de bekendste platformen voor recruitment en arbeidscommunicatie in Nederland. Zo verscheen Joris’ bijdrage over het curriculum future ook op Werf&, waar het artikel al meer dan 1200 keer gelezen werd!

Waarom zouden we in plaats van een cv geen curriculum future vragen?

– Joris Verhoeven, Werf& juni 2021

“Zo’n curriculum future kan een concrete blik bieden op de toekomst. Ondernemers en managers kunnen zo beter ontdekken wat kandidaten voor een organisatie kunnen gaan betekenen. En voor kandidaten is het een fijne ontwikkeling, omdat zij zo al in een vroeg stadium kunnen ontdekken of een bedrijf past bij de eigen ambities.

Ik stuitte op deze ontwikkeling toen ik recent bij een groot buitenlands bedrijf, met ook een vestiging in Nederland, op bezoek was. Een aantal medewerkers van het bedrijf was daar vertrokken omdat ze een toekomstperspectief misten. De medewerkers konden hun ambities en dromen niet tot uitvoering brengen bij de huidige werkgever – onze relatie, dus. En die bleek een beetje verbaasd, omdat hij deze plannen en wensen van de medewerkers al die tijd had gemist.”

Benieuwd naar de rest van het artikel dat is verschenen op Werf&? Klik hier om het volledige verhaal van Joris te lezen.

Selectie thema: transparant communiceren tijdens het sollicitatieproces

Wist je dat de grootste irritaties van kandidaten ontstaan door een gebrek aan communicatie? Een lullige afwijzing via de mail, geen terugkoppeling ontvangen en een standaardreactie ontvangen waardoor een kandidaat zich meer een nummer dan een mens voelt. Het komt de ervaringen van een kandidaat niet ten goede.

Wij hechten daarom veel waarde aan de candidate experience, oftewel de ervaringen die een kandidaat met jouw organisatie of bedrijf opdoet. Het verbeteren van de communicatie is dus een startpunt om de candidate experience te verbeteren. Om je tijdens het verbeteren van dit proces te ondersteunen, hebben we een thema aan de website toegevoegd over een transparante sollicitatieprocedure. Daar hangt ook een nieuwe tool aan die je kunt gebruiken!

Klik hier om ons thema te bekijken en direct door te gaan naar de tool.

Matching tool: de juiste documenten voor een goede samenwerking

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan altijd gebeuren: er ontstaat een conflict tussen werkgever en werknemer. Om te zorgen dat ieders rechten en plichten beschermd worden, onderteken je een arbeidsovereenkomst. Met het tekenen van de arbeidsovereenkomst ga je een samenwerking aan en die overeenkomst wordt opgenomen in het personeelsdossier. Het personeelsdossier is een verzameling van belangrijke documenten die van toepassing zijn op het dienstverband van een werknemer.

In dit dossier vind je logischerwijs basisgegevens, een ondertekende arbeidsovereenkomst en een bevestiging van gefaciliteerde middelen (telefoon, laptop, auto). Daarnaast is het personeelsdossier ook de plek waar verslaglegging van functionerings- en beoordelingsgesprekken wordt opgeslagen. Op die manier is er altijd een plek waar alle documentatie van de samenwerking is terug te vinden, zodat zowel werkgever als werknemer beschermd zijn op het moment dat dit wegens omstandigheden nodig is. Klik hier om onze tool voor het ontwikkelen van een personeelsdossier te downloaden én te gebruiken.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen