Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 26 – juli: vacatureteksten, voorstel aan de kandidaat en de arbeidsovereenkomst

Hoe voorkom je clichés tijdens het schrijven van vacatureteksten? Wat voor manieren zijn er om pakkend te schrijven en de lezer te inspireren om te solliciteren? Binnenkort maken wij er een tool over! Wanneer een kandidaat geselecteerd is tijdens het sollicitatieproces doe je de kandidaat een voorstel. Dit voorstel heeft als doel de samenwerking officieel te maken. Wanneer de samenwerking officieel is, moet voor de start nog een arbeidsovereenkomst getekend worden. We publiceerden een nieuw thema, maakten een nieuwe tool en spotten trends binnen de recruitment wereld.

Werving trend: weg met standaard vacatureteksten

Het team van LEF Recruitment en LEF Green, de wervings- en selectiebureaus van oprichter Joris Verhoeven, dompelt zich binnenkort onder in de wereld van wervende vacatureteksten. Want hoe schrijf je eigenlijk zo’n wervende tekst, zonder uit te wijden van de belangrijkste inhoud? Je wilt voorkomen dat een vacature een boekwerk wordt, maar hij moet wel de aandacht trekken. Met een vacature wil je bij een kandidaat een gevoel van verlangen oproepen. Het uiteindelijke doel is namelijk dat lezers reageren!

Een eerste tip om jouw vacature op te laten vallen, is werken met een tagline. Laat het bedrijf in één specifieke zin uitleggen wat werken bij het bedrijf zo leuk maakt. Medewerkers zijn natuurlijk de beste ambassadeurs voor nieuw personeel. Dit en meer tips lees je in het artikel van Recruiters University.

Matching thema: het voorstel aan de kandidaat

Wanneer er een voorkeur is voor een kandidaat is het goed om deze kandidaat een voorstel te doen. Met dit voorstel ben je concreet, doelgericht en uitnodigend. Je hoopt dat de kandidaat akkoord gaat zodat jullie de arbeidsrelatie aan kunnen gaan. Het doen van dit voorstel is geen nattevingerwerk. Het moet een gedegen voorstel zijn, zodat jouw kandidaat zich serieus genomen voelt. Met het maken van een voorstel voor de kandidaat helpen we je graag. Klik hier om direct door te gaan naar ons nieuwe matching thema en de bijbehorende tool!

Matching tool: de arbeidsovereenkomst

De thema’s en tools vullen elkaar deze week mooi aan. Zodra de kandidaat een voorstel ontvangen heeft en hiermee akkoord is, is de tijd rijp voor een arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst is een belangrijk document, want zonder kan de de samenwerking niet van start. Met deze overeenkomst staan de belangrijkste afspraken op papier. Afspraken die nodig zijn voor een goede arbeidsrelatie.

Wat neem je op in dit document? Daar hebben we het in onze nieuwe tool uitgebreid over. Daar leggen we je uit hoe je voldoet aan de wettelijke voorwaarden van zo’n document en wat je toevoegt om te zorgen dat dit waardevol is. Onze tool downloaden? Dat doe je door hier te klikken.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen