Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 36 – september: open hiring wordt populairder, curriculum future en onboarding

Uit een artikel van NOS blijkt dat open hiring steeds populairder wordt. Met het groeien van de arbeidsmarktkrapte, is open hiring een mogelijke snelle oplossing. Voorheen werd open hiring vooral ingezet bij functies waar geen specifieke kennis of ervaring werd gevraagd. Inmiddels wordt ook voor deze functies steeds meer open hiring toegepast. Lees dit en meer nieuws over de arbeidsmarkt en recruitment.

Werving trend: open hiring steeds serieuzere optie

Open hiring wordt een steeds aantrekkelijkere optie voor werkgevers. Waar voorheen open hiring vooral werd ingezet bij banen waar geen specifieke kennis of ervaring werd gevraagd, is er op dit moment een verschuiving gaande. Ook voor vacatures waar wél specifieke kennis en ervaring gewenst is, wordt open hiring toegepast. Zo bleek uit een artikel van de NOS dat bedrijven steeds meer openstaan voor open hiring.

De experts van LEF Recruitment zetten op dit moment een open hiring campagne uit voor hun nieuwe relatie Grizzly New Marketing. Benieuwd naar hoe zij dit doen? Bekijk de video hieronder.

Matching trend: nieuwe collega’s sneller op zoek naar een andere baan

Heb jij moeite met de onboarding van nieuwe collega’s in deze periode? Het is niet makkelijk om nieuwe collega’s aan boord te krijgen wanneer een groot deel van het werk thuis plaatsvindt. Door corona blijkt dat nieuwe collega’s sneller op zoek gaan naar een ander avontuur. Werknemers missen de sociale binding met het bedrijf en collega’s, waardoor een nieuwe baan minder goed bevalt. RTL Nieuws schreef een artikel over matches die toch geen match bleken te zijn.

Selectie thema: curriculum future inzetten

Wil jij net zoals de collega’s van LEF Recruitment solliciteren zonder cv mogelijk maken? De video hierboven laat zien hoe LEF open hiring tijdens een wervingscampagne inzet. In plaats van het cv maken zij gebruik van het curriculum future. Met het curriculum future hebben ze een fijn selectiemiddel om gesprekken over toekomstambities te voeren met kandidaten. Zelf ook het curriculum future inzetten?

Matching tool: succesvolle onboarding nieuwe medewerkers

Wil jij voorkomen dat nieuwe collega’s snel vertrekken? Voorkom het door een goede (digitale) onboarding uit te werken. Door een duidelijke onboarding wordt het makkelijker om jouw nieuwe collega aan boord van het team te krijgen. Met onze hulp zet je een gedegen planning op.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen