Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 28 – juli: solliciteren met TikTok, vacatures onder de aandacht brengen en de jobclip

Al eerder dit jaar zette TikTok stappen richting richting de recruitment markt. Zo lanceerde het platform in mei een tool voor employer branding. Het platform gaf ook aan een grote interesse in de recruitment markt te hebben, met een sterk geloof in de kracht van video voor het werkgeversmerk. Inmiddels breidt TikTok de functies uit waarmee solliciteren via het platform gestimuleerd wordt. Met deze stap van TikTok wordt steeds duidelijker hoe belangrijk de inzet van video is als bedrijf en ook als werkgever. Wij nemen je mee in het laatste nieuws van deze week.

Werving trend: solliciteren met TikTok

Solliciteren met TikTok. Zing je dan een liedje of doe je een gek dansje? Nee, hoor. Je uploadt gewoon een video waarin je je cv toelicht en redenen geeft waarom een bedrijf voor jou moet kiezen. Het kan met de nieuwe functie TikTok Resumes, waarmee kandidaten door middel van een laagdrempelige video zichzelf presenteren aan bedrijven. Er werd de afgelopen week behoorlijk wat over geschreven, dus wij lichten de beste content voor je uit.

TikTok vs. LinkedIn

Waar LinkedIn voorheen het zakelijke stokpaardje van social media was, krijgt het nu serieuze concurrentie van TikTok. Met de functie van TikTok Resumes ontstaat er een serieuze mogelijkheid dat LinkedIn jongeren op de arbeidsmarkt verliest aan TikTok. We zijn benieuwd hoe het zich verder ontwikkelt en houden je natuurlijk op de hoogte. Lees hier een uitgebreid artikel over hoe de nieuwe functie TikTok Resumes werkt en de aangaande strijd om de zakelijke social media markt tussen LinkedIn en TikTok.

Pilot tool

De TikTok Resumes tool is een pilot-editie, waar grote bedrijven zoals Target, Shopify en Chipotle medewerkers mee kunnen werven. De tool wordt getest voor uiteenlopende vacatures, van magazijnmedewerker tot data scientist. Wanneer de pilot voorbij is neemt TikTok de tijd voor een uitgebreide analyse van de mogelijkheden en verdere ontplooiing van deze tool. Wij zijn benieuwd! Lees hier meer over de pilot-editie.

Carrièretips

We kennen TikTok vooral door de gekke dansjes, memes en grappen die met elkaar worden uitgehaald. Toch is de aard van het platform aan het veranderen. Er is namelijk steeds meer plek voor serieuze content zoals carrièretips en het aankaarten van maatschappelijke issues bijvoorbeeld. Het platform Manners schreef een artikel over de ontwikkeling die de content op TikTok doormaakt en waar de mogelijkheden voor jou kunnen liggen. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Werving thema: advertentiemogelijkheden voor jouw vacature

Wij ontwikkelden al eerder een thema waarbij we de advertentiemogelijkheden voor jouw vacature uitlichtten. Als je dan toch met TikTok aan de slag gaat tijdens de werving van jouw vacature, sluit adverteren daar goed op aan. Bekijk hier ons thema en ga aan de slag met een sterk plan voor jouw vacatures en social media.

Werving tool: de inzet van een jobclip

Met het ontstaan van TikTok Resumes denken we ook direct aan de waarde en opmars van videomarketing. Video content is ook binnen het recruitment proces niet meer weg te denken. Aan de kant van de kandidaten heb je dus een functie zoals TikTok Resumes, maar aan de kant van bedrijven en vacaturehouders heb je de jobclip. Met de jobclip maak je een video over de functie van de vacature, de afdeling van het bedrijf en de werkcultuur. Binnenkort verschijnt er een tool hoe je een jobclip kunt inzetten als bedrijf. Klik hier om de tool over de jobclip te downloaden.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen