Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 29 – juli: slim zoeken naar trefwoorden, experts geven tips en meer over boolean search

Werk jij al met slimme trefwoorden om kandidaten te zoeken? Dat hele proces van het zoeken, vinden en benaderen van kandidaten door middel van trefwoorden noemen we boolean search. Deze manier van werken kent verschillende voordelen. Het is vernieuwend en kan direct interessante kandidaten opleveren. Er zit één kanttekening aan: het kost veel tijd. In ons expert-nieuws van deze week vertellen we je meer over boolean search, delen we tips van experts en kondigen we onze nieuwe tool aan.

Werving trend: tips van experts over boolean search

Als recruiter is de kans groot dat je bekend met boolean search. Het slim toepassen van trefwoorden om bij geschikte kandidaten terecht te komen klinkt ideaal. Toch laten veel recruiters deze kans nog liggen, omdat ze denken dat boolean search te ingewikkeld is. Het kost tijd, maar het brengt ook veel mogelijkheden met zich mee. Op Werf & is onlangs een uitgebreid artikel verschenen waarbij experts tien tips geven over hoe je dit proces het beste kunt aanpakken. Benieuwd?

Je leest het artikel hier.

Werving thema: boolean search

Nu ben je natuurlijk enthousiast geworden om ook daadwerkelijk met boolean search te starten. Dat begrijpen we wel! Daarom staat boolean search ook centraal binnen ons korte thema van deze week. Met ons thema leggen we je kort en bondig uit wat boolean search nu precies inhoud en wat je hiermee kunt als recruiter/HR-professional. Benieuwd naar ons thema? Klik hier voor meer content!

Werving tool: een boolean string

Een boolean search kan niet uitgevoerd worden zonder een boolean string. Deze string is een combinatie van zoekwoorden en operators. De boolean string is daarmee onmisbaar tijdens je zoektocht voor nieuwe kandidaten. Dankzij het uitvoeren van een boolean search kom je niet alleen actieve kandidaten, maar ook passieve kandidaten tegen. Dit helpt je bij het vinden van de beste match voor jouw vacature. Zelf een boolean string maken? Klik hier om aan de slag te gaan met onze nieuwe tool!

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen