Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 30 – juli: quality of hire, employer branding en de positie van Nederland

Nederland scoort al jaren goed op het gebied van employer branding. Recruiters vinden het belangrijk, maar uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse directies steeds minder waarde hechten aan langetermijnvisies. Het vullen van vacatures is prioriteit nummer één. Wij vinden het belang van employer branding ongekend groot en begeleiden je daar graag bij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat employer branding bijdraagt aan de quality of hire. Ons nieuws van deze week staat daarom ook in het teken van dit belangrijke onderwerp binnen recruitment.

Werving trend: de verbinding tussen quality of hire en employer branding

De Academie voor Arbeidscommunicatie brengt elk jaar een whitepaper De Stand van Werven uit. De whitepaper wordt gebaseerd op een onderzoek dat dit jaar (2021) onder 240 recruiters is uitgevoerd. Werf & schreef een artikel over de belangrijkste resultaten van dit onderzoek. Opvallend: recruiters zien het belang van employer branding in, maar bij de directie daalt dit onderwerp op de prioriteitenlijst. Met een groeiend arbeidsmarkttekort blijkt de belangrijkste prioriteit bij de directie het vullen van vacatures.

Daarnaast wordt in het artikel en de whitepaper een link gelegd tussen employer branding en de quality of hire. Ben je benieuwd naar het artikel en het onderzoek? Bekijk hier het artikel op Werf & en vraag hier de whitepaper aan.

Werving thema: employer branding

Hoe creëer je een werkgeversmerk? Een werkgeversmerk waarmee je de ideale kandidaten aantrekt, getalenteerd personeel binnen de boot houdt en je geen zorgen hoeft te maken om de arbeidsmarkttekorten? Wij schreven in ons thema meer over de kern van employer branding. Bekijk ons thema hier.

Werving tool: plan van aanpak voor employer branding

Direct concrete stappen zetten om jouw werkgeversmerk te laten groeien? We publiceerden niet alleen een kort thema over dit onderwerp, maar we maakten ook een tool voor employer branding. Met onze tool kun je stapsgewijs aan de slag met het creëren van jouw werkgeversmerk voor de groei van jouw bedrijf. Klik hier voor onze tool!

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen