Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 33 – augustus: nieuwe records, open hiring en wervingscampagnes

Mensen komen terug van vakantie, het zomerweer hapert en het werkend leven staat weer voor de deur. Nu we richting september gaan is de kans groot dat ook jij als professional weer aan de slag moet. Dan is het fijn om in te lezen wat er speelt in het recruitment vakgebied, zodat jij straks up-to-date kunt beginnen. We duiken met ons nieuwsartikel van deze week in het principe van open hiring, nieuwe records volgens de statistieken en het belang van goede wervingscampagnes.

Werving trend: open hiring

Ben jij bekend met open hiring? Open hiring werkt vrij simpel. Jij wilt de baan. Welkom. Laat maar zien wat je kunt. Open hiring heeft één heel groot voordeel en dat is dat het hoogstwaarschijnlijk een snelle oplossing is voor een capaciteitsprobleem. Het principe van open hiring wordt voornamelijk toegepast op banen met een praktische aard. Banen waar er veel ruimte is om te werken en te leren. Oftewel: je groeit in de functie.

Wist je dat je open hiring ook toe kunt passen op banen waar ervaring en hard skills een vereiste zijn? Oprichter Joris Verhoeven start met een nieuwe relatie een wervingscampagne op waarbij open hiring een centrale rol krijgt. Dit gaat om functies waar hard skills en ook zeker ervaring gewenst zijn. Benieuwd naar hoe hij dit gaat doen? Lees hier het uitgebreide artikel waarmee hij vertelt over de ins en outs van deze campagne.

Werving trend: statistieken van het CBS

We schreven al een paar keer over het groeiend personeelstekort tijdens ons wekelijkse nieuwsoverzicht. Je zou denken dat het belangrijkste wel gezegd is na al die nieuwsartikelen. Kern van het verhaal: er is een groeiend tekort aan arbeidskrachten en het aantal openstaande vacatures krijgt een steeds grotere invloed op het verloop van de arbeidsmarkt. Toch kwamen er afgelopen week verrassende cijfers van het CBS (Centraal Bureau Statistiek) naar voren. Wat blijkt? Er is een recordaantal openstaande vacatures bereikt.

Er stonden eind juni 2021 maar liefst 327.000 vacatures open. Dat is fors meer dan in het vierde kwartaal van 2019. Toen stonden er 286.000 vacatures open. Het aantal openstaande vacatures was niet het enige record dat gebroken werd met betrekking tot de arbeidsmarkt. Benieuwd naar alle cijfers die het CBS uitbracht? Klik hier voor het volledige en overzichtelijke artikel op Werf &.

Werving thema: wervingscampagne

Uit dit nieuwsoverzicht blijk maar weer hoe belangrijk een goede wervingscampagne is. Door een sterke wervingscampagne op papier te zetten – en vooral uit te voeren – kun je ook binnen deze krappe arbeidsmarkt de juiste mensen vinden. Dit gaat natuurlijk weer samen met je werkgeversmerk. Heb je hulp nodig tijdens het uitwerken van je wervingscampagne? Klik hier voor het thema dat wij ontwikkeld hebben. Wil je graag persoonlijk advies om jouw wervingscampagne goed in te steken? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Selectie tool: curriculum future

Wil je een positief verschil maken voor kandidaten en daarmee dus je werkgeversmerk versterken? Er zijn genoeg professionals die staan te popelen om jouw vacature te vullen. Echter krijgen ze niet altijd de kans vanwege ontbrekende ervaring of kennis – maar hoe zit het met ambitie? En dromen? En persoonlijke doelen? Door met een curriculum future te werken en dit een centralere rol binnen de sollicitatieprocedure te geven, maak je als werkgever een positief verschil. Je focust je namelijk meer op het heden en de toekomst, dan op het verleden.

Wij schreven al behoorlijk wat content over het curriculum future en ontwikkelden ook een speciale tool. Met deze tool kun je als werkgever jouw eigen template voor dit document ontwikkelen. Klik hier om je gratis aan te melden als lid van Expert in Recruitment en download de tool!

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen