Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 34 – augustus: curriculum future wordt groter, speciale werkenbij-sites en candidate tracking

Het curriculum future wordt steeds groter. Sinds het eerste artikel dat oprichter Joris Verhoeven hierover schreef is er veel gebeurd. Er is nog meer content over het onderwerp verschenen, de bekendheid is gegroeid en Joris heeft een duidelijke missie: het curriculum future dé vervanger van het aloude cv maken over een kleine vijf tot tien jaar. Dit en nog meer nieuws tijdens ons wekelijkse overzicht!

Werving trend: werkenbij-sites steeds belangrijker

Als recruiter kun je haast niet meer om de online wervingsmogelijkheden heen. Mocht je dan een recruiter zijn met verstand van online zaken, dan weet je hoe lang het meestal duurt om een website te bouwen. Lang wachten op een website? Niet bij internetbureau Floyd & Hamilton. Daar wordt bijna elke week een nieuwe recruitmentsite online gegooid. Floyd & Hamilton heeft een zeer specifieke niche: werkenbij-sites voor grote merken.

In de alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt is zo’n site geen overbodige luxe. In dit artikel duiken de strategen achter Floyd & Hamilton dieper in op hun dienstverlening, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en candidate tracking.

Selectie trend: idee curriculum future blijft groeien

Wordt het cv eindelijk van de troon gestoten als belangrijkste selectiemiddel? Als het aan oprichter Joris Verhoeven ligt wel. “Ik hoop dat we over vijf tot tien jaar over een curriculum future praten in plaats van het cv.” Vorige week verscheen er een video online op het YouTube-kanaal van Expert in Recruitment (ja, daar zijn we sinds kort op te vinden!). Oprichter Joris is duidelijk: hij roept professionals op om mee te denken over de groei van het curriculum future. Hoe kunnen we dit document nog groter en interessanter maken? Bekijk hier zijn video.

Benieuwd naar meer achtergrondinformatie over het curriculum future? Lees hier een combinatie van de artikelen die Joris er al eerder over schreef. Benieuwd naar hoe je dit document kan inbrengen tijdens het wervings- en selectieproces? Lees dan dit artikel.

Selectie thema: een vragenlijst voor het sollicitatiegesprek

Ben je goed bezig door gebruik te maken van het curriculum future, stel je tijdens het sollicitatiegesprek van die cliché vragen. Nee, dat kan en mag beter! We hebben een speciaal thema ontwikkeld met een vragenlijst voor het sollicitatiegesprek. Op die manier kun jij als recruiter diepgang in het gesprek creëren. Bekijk hier het thema.

Matching tool: de kandidaat een voorstel doen

Is de sollicitatieprocedure in een vergevorderd stadium? Heb jij de ideale kandidaat voor je? Doe de kandidaat dan een goed voorstel. Met een duidelijk voorstel kun jij de arbeidsrelatie definitief maken. Benieuwd naar hoe zo’n sterk voorstel eruitziet? Wij ontwikkelden een speciale tool om je te begeleiden.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen