Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 37 – september: de waarde van ai, de uitbreiding van het platform en YouTube

Het is een rustige week binnen recruitment en dat betekent een korte nieuwsupdate. We duiken in het fenomeen van ai, om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Is de recruiter met deze slimme technologie straks overbodig? We kunnen je alvast geruststellen: wij denken van niet. Daarnaast nemen we je mee door onze eigen ontwikkelingen. Expert in Recruitment wordt namelijk meer dan alleen een kennisplatform.

Selectie trend: ai belangrijk bij recruitment, maar niet alles bepalend

Wordt de recruiter overbodig nu er steeds meer mogelijk is met kunstmatige intelligentie? Wij denken van niet en uit dit artikel blijkt ook dat de mens een centrale rol blijft houden binnen de arbeidscommunicatie, hr en recruitment. Ondanks dat geautomatiseerde processen bepaalde innovaties binnen recruitment kunnen realiseren, blijven er onderdelen die te belangrijk zijn om door een computer uitgevoerd te worden. Denk maar eens aan het begeleiden van processen, het matchen op bedrijfscultuur en het faciliteren van de kandidatenervaring.

Volg jij ons al op YouTube?

Het is een rustige week qua nieuws binnen recruitment. Dat biedt ons de gelegenheid om wat meer te vertellen over de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn. Elke maand sturen we een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief noemen we belangrijke trends, thema’s en tools van het platform. Afgelopen maand mochten we nog iets leuks bekendmaken: we zijn straks niet alleen een kennisplatform meer, we breiden uit met een netwerk van experts.

Op dit moment werken we achter de schermen aan het optuigen van de expert-pagina. Op deze pagina komt straks een overzicht met meerdere experts door heel Nederland. Experts die jou kunnen ondersteunen op het gebied van arbeidscommunicatie, hr en recruitment. Je vindt gemakkelijk een expert die jou ondersteunt bij jouw vraagstuk. Er zijn een aantal technische zaken die nog geregeld moeten worden, voordat we live kunnen. In de tussentijd verwijzen we je graag door naar ons YouTube-kanaal.

Op ons YouTube-kanaal plaatsen we niet alleen introductievideo’s, we starten ook met inhoudelijke content. Content met tips en tools over arbeidscommunicatie, hr en recruitment. We hebben al een mooi voorbeeld! Oprichter Joris Verhoeven nam namelijk een video op over het curriculum future waarbij hij zijn missie en drijfveren uitlegt op beeld:

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen