Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws van week 38 – september: WhatsApp inzetten, hybride werken, werving prioriteit

Vind jij het moeilijk om kandidaten te bereiken? Het bedrijf Joboti biedt een mogelijke oplossing voor dat probleem. Werving leek eerder in 2021 geen directe prioriteit, maar tijdens een onderzoek van SD Worx bleek dat anders. De prioriteit van werving stijgt aan de hand van de aantrekkende economie. Hoe is het voor bedrijven om hybride teams te leiden? We bespreken het met ons wekelijkse nieuwsoverzicht.

Werving trend: WhatsApp inzetten tijdens wervingsfase

Heb jij er moeite mee om kandidaten te bereiken? Reageren ze minder goed via e-mails en InMails op LinkedIn? Een structurele oplossing voor onbeantwoorde berichten is mogelijk het benaderen van kandidaten via WhatsApp. WhatsApp wordt voor steeds vormen van communicatie gebruikt. Ook zakelijk WhatsAppen we er op los. Je kunt er als recruiter of hr-manager zelf voor kiezen om kandidaten te benaderen, een tool gebruiken kan ook. Denk maar eens aan de tool Joboti, ontwikkeld door onder andere Luuk van Neerven. Op Werf& vertelt hij in een uitgebreid artikel meer over de mogelijkheden van WhatsApp binnen het wervingsproces.

Werving trend: werving hoger op prioriteitenlijst

De economie kreeg een flinke domper te verwerken na de pandemie-uitbraak. Inmiddels krabbelt de economie steeds meer op. Dat is ook te zien aan de grote, groeiende arbeidsmarktkrapte. De ‘war for talent’ is in volle gang en iedere werkgever wil het beste personeel voor de klus. Uit onderzoek van SD Worx bleek zelfs dat werving van plek tien naar plek drie steeg op de prioriteitenlijst. Verrassend uit dit onderzoek was ook dat steeds meer vacatures intern gevuld worden.

Matching trend: meer aandacht voor hybride werken

Werkt jouw team ook al hybride? Het was een behoorlijke omslag. In maart 2020 gingen we van massaal op kantoor werken naar volledig thuiswerken. Een ontwikkeling die op de lange termijn verwacht werd, maar veel sneller realiteit werd. Met deze omwenteling van werkvormen staken meerdere vraagstukken de kop op. We spreken daarbij niet alleen over het behouden van een goede werk- en privé balans. Ook tijdens de onboarding en het actief onderhouden van de bedrijfscultuur ervaart werkend Nederland uitdagingen. Vodafone Business riep de podcast Out of Office in het leven. Tijdens de podcast worden thema’s gerelateerd aan bedrijfscultuur, gewoontes en hybride werken besproken.

Matching tool: vragenlijst voor het exitgesprek

Moeten recruiters aanwezig zijn bij een exitgesprek? Oprichter Joris Verhoeven zette een poll uit binnen zijn netwerk op LinkedIn. Maar liefst 67% van de 254 stemmen denkt dat het een toegevoegde waarde is om recruiters aan te laten sluiten bij het exitgesprek. Omdat de recruiter de meest neutrale persoon binnen de arbeidsbemiddeling is, geeft het de vertrekkende werknemer meer ruimte om 100% eerlijke feedback te geven. Deze feedback kan de recruiter gebruiken voor de verbetering van de wervings- en selectieprocedure. Wij maakten een tool met een vragenlijst die ter inspiratie dient voor het exitgesprek.

Volg jij ons al op YouTube?

We zijn sinds kort ook te vinden op YouTube! Met onze video’s maken we vakinhoudelijke content over recruitment, arbeidscommunicatie en hr. Bekijk bijvoorbeeld onze video over de werkgeversclip:

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen