Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Recruitment nieuws week 31 – augustus: aantal vacatures blijft groeien, advertentiemogelijkheden en wervingsplan

De zomerperiode is bijna op zijn piek en het aantal vacatures blijft groeien. De wereldwijde pandemie heeft op de hele samenleving een grote impact gehad, denk maar eens aan de politiek, gezondheidszorg en de economie. De arbeidsmarkt heeft ook behoorlijke stormen doorstaan. Waar er aan het begin van de pandemie (maart 2020) een stortvloed aan ontslagen van werknemers plaatsvond, is er inmiddels een schromend tekort aan arbeidskrachten. Wij lichten het laatste nieuws uit en bieden je ondersteunende tools om zo goed mogelijk met de huidige arbeidsmarkt om te gaan.

Werving trend: aantal vacatures blijft groeien

Al eerder schreven we in een nieuwsartikel over het groeiend tekort aan personeel. De NOS schreef namelijk een artikel op basis van cijfers van het UWV, waaruit een heel duidelijk personeelstekort naar voren komt. Later publiceerde het recruitment platform Werf & een artikel over dat het aantal vacatures de pan uitrijst. Het personeelstekort maakt overigens geen onderscheid in vaste aanstellingen, uitzendkrachten of zzp’ers. Voor elke functievorm is een tekort aan personeel.

Indeed meldde zelfs een opvallende trend in de Telegraaf: het aantal vacatures is nog hoger dan voor corona. Hierbij wordt het aantal vacatures van februari 2020 vergeleken met die van juni 2021. Een sector die hard getroffen wordt door het personeelstekort blijkt de horeca te zijn. Waar er voorheen geen plek meer was voor mensen, zit de horeca nu verlegen om personeel vanwege de maatregelen die versoepeld zijn.

Werving thema: advertentiemogelijkheden

Een vacature plaatsen op social media zet met het groeiend personeelstekort haast geen zoden meer aan de dijk. Adverteren, opvallen en uitblinken is ook belangrijk om vacatures onder de aandacht te brengen. Daarnaast komt er ook nog bij kijken dat lezers zodanig geïnspireerd moeten raken dat zij ook reageren op die vacatures. We hebben met ons thema de advertentiemogelijkheden voor vacatures op een rij gezet. Op die manier kun jij beter inschatten op welke plekken jij zichtbaar moet zijn om de juiste doelgroep te bereiken.

Werving tool: het wervingsplan

Het heeft geen zin om lukraak te adverteren met jouw vacature. Het instellen van de juiste advertenties vereist een gedegen strategie. Die strategie kun je ook wel het wervingsplan noemen. Met het uitwerken van een wervingsplan bouw je een sterke strategie om jouw vacature heen. Zo voorkom je dat je maar wat acties in gang zet, in de hoop dat kandidaten reageren. Door met een strategisch wervingsplan te werken kun je gericht jouw vacature onder de aandacht brengen van de juiste personen. Klik hier om met behulp van onze tool jouw plan op te stellen.

Dit was een overzicht van de trends en ontwikkelingen binnen het recruitment vakgebied. Volgende week zijn we weer terug met het belangrijkste nieuws dat je nodig hebt om on top of the game te blijven. Wil je zeker weten dat je altijd op de hoogte bent van de laatste updates? Meld je dan aan voor onze exclusieve nieuwsbrief voor leden via deze link. Het is helemaal gratis en geeft je ook de mogelijkheid om onze thema’s en tools te downloaden en te bekijken. Dagelijks content over recruitment lezen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Meer trends & ontwikkelingen