Expert in Recruitment: Hét platform met vakinhoudelijke recruitment kennis

Trends & ontwikkelingen

Vaste vakantiedagen loslaten – dit is waarom

Sommige bedrijven jaagt het de angst aan, sommige bedrijven doen het al: Het loslaten van vaste vakantiedagen, zodat werknemers zélf bepalen wanneer zij vakantie of verlof nemen. Als oprichter van twee bedrijven, heb ook ik ervoor gekozen om medewerkers zelf te laten beslissen over het aantal vakantiedagen. Vaste vakantiedagen loslaten geeft mijn medewerkers meer vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte.

Een werknemer heeft recht op vier keer zijn/haar werkweek als vakantiedagen. Je berekent het definitieve aantal vakantiedagen door het aantal uren dat je werkt te vermenigvuldigen keer vier. Werk je bijvoorbeeld vijfentwintig uur per week, heb je recht op honderd vakantie-uren per jaar. Het minimumaantal vakantiedagen stelt de Rijksoverheid vast. Het gaat hierbij dus over wettelijke vakantiedagen, omdat ze zijn vastgelegd via de wet.

U moet zijn ingelogd om dit artikel verder te kunnen lezen.
Heeft u nog geen inlogcode, registreer dan hier.

Het voordeel van vakantiedagen is dat het loon alsnog wordt doorbetaald. Een paar maanden geleden besloot ik om vaste vakantiedagen los te laten. Ik vind namelijk dat mijn collega’s zelf moet bepalen hoeveel vakantiedagen zij nodig hebben. Het is ook best gek dat ik als ondernemer zou moet beslissen over hoeveel vakantiedagen mijn personeel nodig heeft. Dat kunnen zij prima zelf bepalen. Nemen mijn collega’s dus meer vakantiedagen op dan wettelijk vastgesteld is, spreek je over bovenwettelijke vakantiedagen.

Meer vertrouwen en verantwoordelijkheid

Door vaste vakantiedagen los te laten, geef je medewerkers meer vertrouwen. Je gaat uit van het goede van de mens en denkt niet dat werknemers hier misbruik van maken. Dat is dus bij ons, bij LEF Recruitment en LEF Green, ook niet gebeurt. Sterker nog: Iedereen weet dat zij zelf mogen bepalen hoeveel vakantiedagen zij opnemen. We hebben hier goede afspreken over gemaakt.

Bij twee dagen verlof stellen collega’s mij op de hoogte. Dat dient puur als mededeling. Collega’s bespreken onderling het verlof met elkaar. Het uitgangspunt is dus dat het werk afgerond wordt. Dat mogen ze samen regelen. Dit is tot nu toe altijd goed gegaan, dus ik merk dat het geven van meer vertrouwen en verantwoordelijkheid je team laat groeien.

Willen collega’s meer dan twee dagen verlof opnemen? Dan overleggen we samen hoe dit past binnen de planning. De reden dat het vanaf twee dagen verlof wel met mij overlegd wordt, is omdat de impact van het ontbreken van een collega dan groter wordt. Er moet beter afgestemd worden hoe het werk afgerond kan worden en wie het werk (tijdelijk) overneemt. Dat overleggen we dus samen.

Ik ben ervan overtuigd dat medewerkers zélf kunnen bepalen hoeveel dagen vrij zij nodig hebben. Het zijn immers volwassen mensen. Als ondernemer mag ik ook mijn eigen vakantiedagen bepalen, dus ik gun het mijn werknemers ook. Ik houd geen lijstje meer bij wie hoeveel vakantiedagen heeft opgenomen. Op deze manier bevordert het loslaten van vaste vakantiedagen productiviteit, creativiteit en onderling vertrouwen in elkaar en in zichzelf.

Wanneer laten jullie vaste vakantiedagen los?

Over Joris

Als oprichter van LEF Recruitment en Expert in Recruitment, durf ik te stellen dat recruitment mijn grootste passie is. Daarnaast ben ik mede-oprichter van LEF Green en het platform Jobstoryz. Ik heb een kraakhelder doel voor ogen. We treden buiten de gebaande paden met betrekking tot recruitment, werving en selectie. Op die manier geven we het woord lef op onze eigen manier vorm.

Meer trends & ontwikkelingen